Elämyslahjat

Elämyslahjoiksi voidaan ajatella lähes minkä tahansa lahjan joka ei ole täysin tavanomainen tavara. Lahjoja löytyy moneen makuun, mutta kannattaa ennen ostamista miettiä että lahjansaaja tulee lahjasta oikeasti iloiseksi, eikä se ole vain ja ainoastaan lahjan antajan makuun. Elämys lahjoihin voi myös käyttää juuri niin paljon rahaa kuin tililtä vaan sattuu löytymään, mutta taas kannattaa miettiä hieman lahjan saajaa, sillä kaikilla ei välttämättä ole mahdollisuutta unohtaa normaali elämää kolmeksi viikoksi etelämantereen seikkailuloman vuoksi.

Pienemmästä päästä

Tavallisemman ja helpommin lähestyttävän elämysmatkan voi ostaa vaikka oman kaupungin palveluntarjoajilta. Näiden lahjojen ei siis tarvitse tulla lahjoja elämyksinä varta vasten tarjoavilta firmoilta. Monelle mieleinen voisi olla hemmottelu lahjakortti paikalliseen kauneus hoitolaan, hierojalle, tai lähiseudun kylpylään. Myös useisiin ravintoloihin voi ostaa lahjakortteja, tosin tässä tapauksessa koko illallisen järjestäminen takseista alkudrinkkeihin, pöytävaraukseen, ja yömyssyyn saattaisi olla enemmän elämys. Astetta erikoisempaa kokemusta hakeva voisi miettiä näillä samoilla linjoilla, mutta ihan vähän linjan ohi. Sen tavallisen kauneushoidon sijasta voisit varata kauneusmatkan Tallinaan, tai paikkakunnan hieman erikoisempaan kauneus hoitoon. Löytyykö lähi kaupungista vaikka jooga hierojaa, tai holistista kauneus hoitajaa joka takaa ihon kirkkauden jälkeen päin? Ravintoloista voisi myös miettiä erikoisempaa vaihtoehtoa.  Useassa Suomen kaupungeista voi halutessaan syödä Shitty Dinner ravintola showssa, jossa ruoka on loistavaa, mutta tarjoilijoina toimivat näyttelijät tekevät kaikkensa, jotta ruokailijat saavat immersiivisestä teatteri showsta naurut irti. Oluen ystävä saattaisi nauttia panimovierailuista, ja kokeileva gourmantti pimeässä ruokailusta. Elämyslahjaksi voisi myös ostaa kokkaus-, leipomis-, tai vaikkapa suklaanvalmistuskurssin. Kaikissa ruokaan ja juomaan liittyvissä kokemus lahjoissa kannattaa miettiä lahjan saajan ruokavaliota, heidän tapojaan, ja juomatottumuksiaan. Jos tyttöystäväsi tilaa viiniä aina baarissa käydessään, on epätodennäköistä että hän tulee nauttimaan panimokierroksesta omana syntymäpäivänään. Vegaanille grilliravintolasta varatusta pöydästä saattaa myöskin tulla tappelu, ja pahasti pähkinäallergista kaveria ei kannata välttämättä viedä leivontakurssille.

Pienemmästä päästä

Huimemmat lahjat

Jos lahjansaaja on huimapäinen, vaihtoehtojen määrä kasvaa taas kovasti. Vauhti hullujen lahjoja löytyy tandemlaskuvarjo hypyistä ratsastustunteihin, trampoliini puistoista, pienlentokoneen ohjauskokemukseen. Uuden partnerin voisi oppia tuntemaan nopeasti pakohuone pelin tiimoilla, ja niille meistä jotka eivät välttämättä oikeasti uskalla yläilmoihin, löytyy Helsinki-Tallinna lentosimulaattori, jossa lahjan saaja pääsee leikkimään pilottia realistisen simulaattorin kautta. Nopeampaa autoa kaipailevat voivat käydä Ferrari kokeilu ajoilla, tai ralli päivillä. Karting autoilla pääsevät ajamaan myös kokemattomammat kuskit. Jos tämän tyyppistä lahjaa on antamassa yllätyksenä, kannattaa miettiä miten lahjan saajan saa laittamaan päälleen sopivat vaatteet. Jos tyttöystäväsi on pukeutunut tiukkaan minihameeseen ja korko kenkiin, etkä tuo mukanasi hieman liikunnallisempia vaatteita, häntä ei välttämättä päästetä aktiviteettien pariin, ja pettymyksestä tulee suuri. Kannatta myös harkita mitä kokemuksen jälkeen tapahtuu. Moni ei välttämättä halua mennä hikisenä ja sotkuisena suoraan hienosto ravintolaan, eli vaatteiden vaihdolle ja suihkulle kannattaa taas varata aikaa tässä päässä. Uskaliaimmat partnerit laittavat luottokortin kunnolla vinkumaan, ja vievät partnerinsa salaa ulkomaan reissulle. Reissut voi aloittaa pienemmällä budjetilla Tallinnaan suuntautuvalla hemmottelu viikonlopulla, tai vaikkapa Lapin reissulla. Jos varoja löytyy hieman enemmän, parhaat bonus pointit saat jos otat selvää mistä partnerisi on aina uneksinut, ja suunnittelet koko matkan alusta loppuun. Ota asia puheeksi pikku hiljaa, pidä tarkkoja muistiin panoja, ja laita ystävällinen matkanjärjestäjä asialle. Isommat reissut kannattaa aina hoitaa ammattilaisen välityksellä, sillä varsinkin mannerten välisissä matkoissa voi mennä moni juttu pieleen yksin niitä suunnitellessa.